(Arhiva) Ce trebuie sa stim despre produsele de panificatie neambalate in contextul pandemiei de COVID

Un studiu dat publicitatii recent de catre experti din cadrul Universitatii Bucuresti indica faptul ca SARS-CoV-2 ramane activ cel putin 3 ore pe o felie de paine atinsa de o persoana contaminata.

Studiul publicat pe data de 23 septembrie a starnit controverse si discutii aprinse intre oamenii de afaceri implicati in industria panificatiei, asociatii de consumatori sau reprezentanti ai autoritatilor statului roman.
„Rezultatele studiului arata faptul ca painea ambalata a ramas sigura pentru consum chiar si dupa ce ambalajul a fost atins de o persoana confirmata pozitiv cu SARS-CoV 2”, se arata in concluziile documentului publicat pe site-ul Universitatii Bucuresti. Expertii recomanda, astfel, preambalarea tuturor produselor de panificatie pentru a elimina riscul transmiterii noului coronavirus.

Imediat dupa publicarea cercetarii, oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au afirmat ca nu exista dovezi potrivit carora virusul SARS-CoV-2 s-ar transmite prin consumul de alimente si ca rezultatele studiului prezentat de Universitatea Bucuresti contrazic afirmatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara.

Comentarii

mood_bad
  • Nicio părere încă
  • Adaugă un comentariu