Despre noi

Asociația Bun de Maramureș

Cine suntem?

Asociația BUN DE MARAMUREȘ este o organizație neguvernamentală de drept privat fără scop patrimonial, ce are ca scop promovarea, păstrarea și revitalizarea patrimoniului maramureșean reprezentat de produsele locale și tradiționale, meșteșuguri, tradiții, folclor, gastronomie, arhitectură specifică, monumente, stil de viață, cultura contemporană, situri și resurse naturale ale Maramureșului, precum și sprijinirea entităților juridice publice sau private care contribuie la dezvoltarea patrimoniului maramureșean.

Înființată la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, Asociația BUN DE MARAMUREȘ este organizația responsabilă cu punerea în aplicare a Planului de Acțiune elaborat în cadrul proiectului ”FoodChains 4 Europe – FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa)”, proiect derulat în parteneriat internațional de Consiliul Județean Maramureș, în perioada 2017-2020, cu finanțare prin Programul Interreg Europe.

Planul de acțiune al județului Maramureș este implementat în faza a II-a a proiectului FC4EU, în perioada 2020-2021, cu scopul de a introduce sistemul de etichetare „Bun de Maramureș” pentru cele mai reprezentative produse locale. Asociația BUN DE MARAMUREȘ este responsabilă cu elaborarea și implementarea procedurii de licențiere pentru marca “Bun de Maramureș” și derulează programul pentru inovarea lanțului alimentar și diseminarea tehnologică în Județul Maramureș.

Acțiunea este sprijinită direct de Consiliul Județean Maramureș, conform Hotărârii nr. 35 din 28.02.2020 privind participarea Județului Maramureș la implementarea Planului de acțiune privind dezvoltarea lanțurilor de producători din industria alimentară.

Membrii fondatori ai asociației

Membrii simpatizanți ai asociației

Formular de aderare

Descarcă de mai jos formularul de aderare

Catalog electronic produse