Licența

Bun de Maramureș

Consiliul Județean Maramureș intenționează să introducă un sistem de etichetare numit „Bun de Maramureș” pentru cele mai reprezentative produse locale. Scopul este de a sprijini producătorii de alimente în promovarea produselor pe care le realizează si de a facilita intrarea pe noi piete sau în retele comerciale.

Această etichetă își propune să devină o garanție oferită de Consiliul Județean Maramureș cu privire la potențialul unui produs local de a deveni reprezentativ pentru județul Maramureș, în cazul în care produsul se realizează prin exploatarea unei resurse locală, are o rețetă tradițională și/sau folosește o tehnică tradițională, sau sunt produse locate realizate pe baza unor tehnici inovatoare.
Produse licentiate vor fi promovate în activitățile și evenimentele desfășurate de Consiliul Județean Maramureș, cum ar fi Zilele Maramureșului, Crăciunul în Maramureș, târguri și expoziții etc.

”Bun de Maramureș” este o alternativă și oportunitate pentru producătorii locali de alimente care nu au certificatul „Produs tradițional” să fie recunoscuți ca exponenți ai mâncărurilor tradiționale din Maramureș, pe baza rețetelor și materialelor locale.
Eticheta „Bun de Maramures” (Good of Maramures) doreste sa contribuie la dezvoltarea unui lanț alimentar local, de la „fermă la furculiță”, folosind această etichetă pentru produse, ambalare, distribuție și procese de vânzare.

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a acordat Certificatul de înregistrre a mărcii ”Bun de Maramureș” având nr. 158095, începând cu data de 21.06.2018 pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii.
Dreptul de folosire a licenței este acordat de Consiliul Județean Maramureș către Asociația Bun de Maramureș în baza acordului de colaborare.

Licențierea firmelor beneficiare se face pe baza de Contract de licență încheiat cu Asociația Bun de Maramureș în calitatea sa de concesionar al mărcii înregistrate “Bun de Maramureș”.

Firmele interesate în obtinerea licentei Bun de Maramures se pot adresa Asociatiei Bun de Maramures pentru a obtine mai multe informatii (bundemaramures @ gmail.com)