(Arhiva) Promovăm ideea de lanturi alimentare scurte în Maramures

Intreprinzătorii din industria agroalimentară dis­cută despre nevoia de a scurta lanturile de productie si aprovizionare si de a reduce complexitatea acestora, mai ales acum, după ce pandemia COVID-19 a creat numeroase probleme legate de desfacerea produselor.

Ideea este bună, deoarece asta ar presupune si un volum mai mare de alimente produse efectiv în România, ceea ce implicit ar însemna o reducere a deficitului comercial în acest sector dar si o creste a oportunitatilor de angajare pentru multi români care acum lucrează în străinatate în fabrici din industria alimentară.

Punerea in aplicare a acestei idei nu este simpă, deoarece:

● Exportăm materii prime pentru industria alimentară dar avem putini procesatori în Romania care pot valorifica la un nivel superior aceste resurse.

● Concurentii straini alocă bugete foarte mari pentru promovarea produselor lor

● Micii producători din industria alimentară românească nu sunt pe lista preferintelor lanturilor de supermarketuri

Oamenii din agrobusiness sustin că urmă­toa­rea etapă pentru România ar fi să-si schim­be statutul din producător de materii prime în pro­ducător de produs finit. Acest lucru este posibil în timp, prin investitii si cresterea nivelului de competivitate a producătorilor români.

La nivel judetean Asociatia Bun de Maramures va încerca să sprijine companiile din industria locală pentru a atrage fonduri în vederea dezvoltării, dar si cresterea vânzărilor prin licentierea cu marca “Bun de Maramures”.

In cursul anului 2020  Asociatia Bun de Maramures îi va invita pe cei interesati la primele actiuni de sustinere a acestei idei.

Comentarii

mood_bad
  • Nicio părere încă
  • Adaugă un comentariu